"Használd ki a természet adta lehetőségeket"

Egészséges életmód

NAPFÉNY & LEVEGŐ & VÍZ & MOZGÁS & EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS & RELAX & MÉRTÉKLETESSÉG & HARMONIA & ÖNFENNTARTÁS

Az egészséges élet 9 alap pillére

Azt tapasztalom, hogy egyre több ember szeretne egészségesen élni, de nem tudják hogy milyen irányban induljanak el a cél érdekében. Ahhoz hogy az életünket megváltoztathassuk, ismernünk kell az egészséges életmód alapfeltételeit.

Szókratész - az élet és a filozófia tanítómestere - anno azt állította, hogy az egészséges életmódnak 4 alap pillére van. Azóta sajnos sok idő eltelt és az alappillérek száma is jelentősen megnövekedett.

Az egészséges élet feltételei napjainkban


Napfény

Napfény hatására fokozódik a bőr vérellátása, a sejtek tápanyagellátása, felgyorsul a salakanyag eltávolítás, vagyis nem kérdés, hogy megfelelő körültekintéssel, de igenis tartózkodjunk a napon.

Tiszta levegő

A sejtjeink működéséhez elengedhetetlen az oxigén, így amikor csak időt tudsz szakítani rá,  töltődj a természetből és tölts minél több időt a szabadban.

Tiszta víz

Az emberi szervezet 65-70 %-a víz, ezért is olyan fontos a megfelelő mennyiségű és minőségű víz fogyasztása, hiszen naponta akár 1,5-2 l folyadékot is veszíthetünk az anyagcsere folyamatok, az izzadás által. Az elvesztett folyadékot folyamatosan pótolnunk kell.

Rendszeres testmozgás

A mostani rohanó világunkban egyre jellemzőbb a mozgásszegény életmód, és sajnos, egy idő után sok negatív következménye lesz. Például cukorbetegség, magas vérnyomás, elhízás ... stb.

Egészséges táplálkozás

Míg a helytelen táplálkozás következtében különféle betegségek alakulhatnak ki, ugyanúgy a helyes étkezés, a megfelelő tápanyagok bevitele a gyógymódot is jelentheti.

Pihenés és kikapcsolódás

A pihenésnek két fajtája van, az aktív és a passzív pihenés. Az aktív pihenés amikor alszol, olvasol vagy egy csendesen helyen relaxálsz. Az aktív pihenés olyan mozgás, ami pihentető számodra. Pl.: kertészkedés

Mértékletesség

A mértékletesség azt jelenti, hogy a szervezeted számára kíméletes programra kapcsolsz. Pl. egészségtelen ételeket nem eszel, egészségeseket is csak mértékkel.

Lelki béke

Mit is jelent a lelki béke? Boldogság, ami mentes a negatív érzésektől és a félelemtől. Pozitív gondolatok és támogató emberi kapcsolatok erősítik a testi-lelki harmóniát.

Önfenntartás

Az önfenntartás egy újszerű fogalom az egészséges életmód pillérei között. Ha képes vagy megvalósítani az önfenntartásodat, akkor nyugodtabb és teljesebb életet élhetsz.

Aki egész életre szóló boldogságot szeretne, az építsen kertet 

Itt kezdődhet a szöveged. Kattints ide, és kezdheted is az írást. Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium totam rem aperiam eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo nemo enim ipsam voluptatem.